PORTRET. Emilian Eva, procurorul care l-a anchetat și trimis în judecată pe Dan Voiculescu

Data publicării:
emilian eva

Atât în timpul procesului, cât şi ulterior, acuzaţiile au curs la adresa magistratului, despre care apropiaţii lui Dan Voiculescu au susţinut că ar fi influenţat martorii din dosar.

Eu aș considera rechizitoriul ăsta ca un fel de crimă, pentru că a mâncat ani din viaţa acestor oameni şi probabil că, mai devreme sau mai târziu, cei care au făcut lucrurile astea vor trebui să dea socoteală”, declara, în august 2014, Dan Voiculescu.

Magistratul s-a apărat. „N-am influenţat pe absolut nimeni, oamenii au declarat ce au ştiut şi după ce au depus jurământul, procedural, au semnat declaraţiile. Instanţa mi-a confirmat acuzaţiile”, a replicat Emilian Eva.

În octombrie anul trecut, procurorul Emilian Eva a fost sancţionat de Consiliul Superior al Magistraturii cu tăierea salariului cu 20 la sută pentru cinci luni. Colegii lui l-au găsit vinovat pentru modul în care a anchetat un dosar al unor interlopi ieşeni.

Emilian Eva a intrat în profesie în urmă cu mai bine de 15 ani, iniţial ca procuror militar. A fost numit la conducerea Parchetului Judecătoriei Iaşi în iunie 1999, dar a demisionat după doi ani, din motive personale. Ulterior, s-a mutat la Direcţia Națională Anticorupţie, dar a revenit la Iaşi, anul trecut.

În cea mai recentă declaraţie de avere, Emilian Eva nu a menţionat că ar deţine obiecte de artă, bijuterii sau colecţii de artă a căror valoare să depăşească 5.000 de euro. 

Citiți și:

IAŞI. Percheziţii în biroul procurorului care l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri