Poşta Română, agent electoral. DNA: Valerian Vreme s-a folosit de poştaşi pentru a trimite felicitări electorale 

Data publicării:
Compania Nationala Posta Romana cladire - Mediafax Foto-Victor Ciupuliga

ACTUALIZARE 16.10. Potrivit unor surse judiciare, fostul ministru Valerian Vreme s-ar fi folosit de poştaşi pentru a trimite de Crăciun 14.300 de felicitări electorale în colegiul său din Bacău. Faptele s-ar fi petrecut în 2011. Astfel, fostul ministru s-ar fi folosit în interes personal de infrastructura Poştei, fără ca această companie să fi primit vreun ban pentru aceste servicii.

Fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, Marius Constantin Fecioru a fost reţinut de procurori.

La audieri se află şi fosta director executiv a companiei, Mioara Pribescu. 


Fostul secretar de stat este audiat într-un dosar ce vizează fapte comise de funcţionari publici ai Poştei Române, între anii 2011- 2012, în urma cărora statul a fost prejudiciat cu aproximativ 300.000 de euro.

Conform unor surse judiciare, în perioada mai 2011 – 2012, din dispoziţia lui Constantin Olimpiu Nicolae, fost director Logistică în cadrul Poştei Române, la instigarea şi sub autoritatea Mioarei Pribescu, fost director executiv al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), şi a lui Marius Constantin Fecioru, a fost distribuită în mod repetat, de Poşta Română, fără facturare, corespondenţă prelucrată în poştă hibridă, provocând companiei naţionale un prejudiciu de 1.128.228 de lei, relatează Mediafax.

Conform sursei citate, pentru distribuirile frauduloase, în evidenţa CNPR nu există procese verbale de predare-primire. În plus, pe lângă aceste documente, lipsesc şi volumele de trimiteri poştale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri