Povestea crimei de la Oradea. Cum a fost prins Sorin Rogia şi ce a mărturisit

Data actualizării: Data publicării:
rogia prins duba criminal Oradea

Sorin Rogia, principalul suspect în uciderea, acum aproape două săptămâni, a unui tânăr de 27 de ani din Oradea, a fost prins la Timişoara. El a fost identificat cu ocazia unui control de rutină al Poliţiei în Gara de Nord, unde îşi improvizase un adăpost într-un vagon dezafectat. Adus la Oradea, Rogia şi-a mărturisit crima şi a invocat "concepţiile diferite despre viaţă şi religie" pe care le aveau el şi victima sa.

Niciun cuvânt nu a scos Sorin Rogia în faţa jurnaliştilor, la ieşirea din Palatul de Justiţie din Oradea. În schimb, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor a recunoscut că l-a ucis pe Radu Bogdan, motiv pentru care mandatul de arestare emis în lipsă a fost confirmat de magistraţi.

"Mobilul crimei a fost reprezentat de divergenţe în legătură cu concepţiile despre viaţă şi religie avute cu victima. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele", a transmis procurorul Maria Cotrău, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

A fost dus apoi la reconstituire, unde le-a indicat anchetatorilor pas cu pas ce a făcut în ziua în care a comis fapta.

Crima de care este acuzat Sorin Rogia s-a petrecut cu aproape două săptămâni în urmă.

Pe 9 noiembrie, dimineaţa, cadavrul unui tânăr de 27 de ani era descoperit într-un parc din Oradea, lângă pârâul Peţea. Primise mai multe lovituri în zona capului şi a fost abandonat sub frunze, îmbrăcat doar în lenjerie intimă.

Procurorii şi poliţiştii au stabilit în scurt timp cine este supectul principal. Sorin Rogia, fiul unui medic orădean, a fost căutat în oraş, a fost dat în consemn la frontieră şi în urmărire naţională şi internaţională.

Luni seara a fost prins tocmai în Timişoara.

"În cursul serii de 20.11.2017, organele de poliţie l-au identificat pe raza municipiului Timişoara pe inculpatul Rogia Sorin Ioan, faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale si arestarea preventivă în lipsă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor", a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Poliţiştii de la Transporturi Feroviare l-au depistat pe Sorin Rogia, în cadrul unui control de rutină, în Gara de Nord din Timişoara.

"Bărbatul se afla pe acest peron când a fost legitimat. oamenii legii au aflat că este suspect de crimă şi l-au reţinut până când autorităţile din Bihor au venit la Timişoara să-l preia pe bărbat şi să-l ducă la audieri", a relatat Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timişoara.

Tânărul îşi improvizase un adăpost într-un vagon dezafectat din perimetrul gării timişorene.

Reporteri: Nicolae Mihalcea, Anca Deac, Angela Novăcescu
Operatori: Florin Lucuţa, Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri