Prefectul de Suceava a fost reţinut

Data publicării:
jandarmi perchezitii judet-1

Actualizare 17:00 Prefectul de Suceava a fost reţinut de către procurorii DNA, la capătul mai multor ore de percheziţii la instituţia pe care o conduce, dar şi la domiciliul acestuia. Florin Sinescu nu este singurul intrat în vizorul procurorilor anti-corupţie.  

În același dosar este anchetat și primarul din comuna Brodina, care este suspectat de trafic de influență.

La audierea prefectului, procurorii au fost interesaţi de modul în care au fost construite casele din comuna Brodina, case care au fost distruse în inundaţiile din 2008. Prefectul de Suceava mai este acuzat că nu l-a demis pe primarul comunei Udești, acesta aflându-se în stare de incompatibilitate. Un alt cap de acuzare spune că prefectul ar fi intervenit pe lângă angajați APIA Suceava pentru a acorda subvenții Consiliului Local Udești, deși această comună nu îndeplinea condițiile necesare pentru a putea primi aceste subvenții.  

Prefectul va fi prezentat sâmbătă Tribunalului din Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Actualizare 14.30. Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, este audiat la DNA. 

Audierile vin după ce, timp de patru ore, procurorii au perchezitionat mai multe birouri din Prefectură, în căutarea unor documente ce ar putea dovedi o posibilă implicare a şefului instituţiei în mai multe acte de corupţie, susţin surse apropiate anchetei. Procurorii, însoţiţi de jandarmi în civil, au percheziţionat şi locuinţa prefectului.  


„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, infracțiuni de serviciu, infracțiuni de fals, comise în perioada 2012 - 2014.

În cursul zilei de 20.02.2015, ca urmare a obținerii autorizațiilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate în municipiul Suceava și comuna Brodina județul Suceava, dintre care 3 sunt la sediul unei instituții publice, iar restul la o societate comercială cu 3 puncte de lucru și la domiciliul unei persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.”, se arată într-un comunicat DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri