Prefectul de Suceava, reținut. Acuzațiile care i se aduc lui Florin Sinescu

Data publicării:
florin sinescu - 7264304-Mediafax Foto-Tibi Bujdei-1

Procurorii DNA Suceava au făcut percheziţii acasă la prefect şi la sediul instituţiei guvernamentale pe care acesta o conduce.

După percheziții, prefectul Florin Sinescu a fost dus la sediul DNA, pentru audieri. Tot acolo a ajuns şi primarul din Brodina, Vasile Melen. Procurorii au decis să-i reţină pe amândoi şi vor cere judecătorilor arestarea preventivă.

În cazul prefectului de Suceava capetele de acuzare sunt multiple: abuz în serviciu, conflict de interese, uzurparea funcției și uz de fals.

Procurorii DNA susțin că prefectul de Suceava Florin Sinescu ar fi intervenit pe lângă angajați ai Finanțelor Publice de la Suceava astfel încât conturile Primăriei din Brodina să fie deblocate pentru ca reprezentanții administrației publice locale să poată achita datoria către firma care a construit casele pentru sinistrații din anul 2008.

Datoria era de 462 de mii de lei, iar odată cu deblocarea, această sumă a fost înregistrată ca arierat și urma să fie plătită din buget, în rate lunare a câte 50.000 de lei.

Localnicii care s-au mutat în casele nou construite spun că acestea aveau mai puține dotări decât erau trecute în acte.

 „Întrerupătoarele, prizele și duliile la becuri, astea, aplicele și astea le-am pus noi, hidrofor, era numa fântâna, hidrofor noi am săpat, decantorul acolo, am cimentat tot, am cumpărat hidrofor, am montat acolo noi.. cadă”, arată un localnic.

„Am cumpărat tot ce trebuie la o casă...boilere, chiuvetă, cadă”, spune un altul.

Anchetatorii spun şi că prefectul ar fi intervenit pentru ca socrii săi să primească ilegal un teren de 26.000 de metri pătrați în Moldovița. De asemnea, Florin Sinescu și-ar fi ajutat soția să obțină un post de șef serviciu la ITM, prin numirea în comisia de evaluare a doi subalterni din Prefectura Suceava.

Procurorii îl acuză şi că a intervenit pe lângă angajați ai APIA Suceava pentu obținerea unor subvenții care au intrat în conturile Consiliului Local din Udeşti. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri