Premierul Grindeanu: Lupta anticorupție „nu trebuie să stea sub semnul unui nume”

Data publicării:
170329_GUVERN_AMRO_GRINDEANU_07_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Sorin Grindeanu spune că lupta anticorupție în România trebuie să continue și că vrea să fie informat în legătură cu rezultate monitorizării activității procurorilor, măsură anunțată astăzi de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

170329_GUVERN_AMRO_GRINDEANU_07_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Ministrul Justiției are autoritatea legală, experiența profesională și căderea morală pentru a face această evaluare și pentru a recomanda măsurile necesare. Premierul a cerut să fie informat constant în legătură cu rezultatele monitorizării continue asupra activității procurorilor, pe care a decis să o instituie domnul ministru al Justiției. De asemenea, premierul consideră necesar ca autoritățile statului să-și respecte competențele constituționale, pentru ca, pe viitor, astfel de conflicte să fie evitate. Trebuie să avem în vedere faptul că judecătorii CCR au arătat, în decizia lor, că o instituție a statului și-a arogat atribuții pe care nu le posedă”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

„Pemierul Grindeanu reiterează angajamentul ferm al Guvernului României față de lupta anticorupție. Prim-ministrul subliniază însă că, pentru ca această luptă să fie cu adevărat eficientă, ea nu trebuie să stea sub semnul unui nume. Mecanismele de combatere a corupției trebuie să ajungă la maturitate, ceea ce înseamnă că trebuie să funcționeze, indiferent de conducere. O instituție nu se poate confunda cu o persoană, oricine ar fi aceasta”, se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri