Preşedintele CJ Iaşi, suspendat din funcţie de către prefect

Data publicării:
adomnitei-2

Prefectul judeţului Iaşi, Dan Cârlan, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a emis marţi ordinul privind constatarea suspendării din funcţie a şefului CJ IaşiCristian Adomniţei, pe durata cât acesta este arestat la domiciliu.

"Grupul de lucru constituit la nivelul Instituţiei Prefectului judeţului Iaşi, analizând documentele comunicate de către instanţă (Curtea de Apel Iaşi) precum şi prevederile legale aplicabile, a constatat că, în condiţiile în care prevederile art. 71 din Legea nr. 215/2001 se referă doar la situaţia arestului preventiv, în comunicarea adresată instituţiei prefectului instanţa de judecată a înţeles să indice în mod expres luarea măsurii suspendării mandatului, prin aplicarea corelativă a art. 22 din Legea nr. 255/2013”, se arată în comunicatul Prefecturii ieşene.

Totodată, prefectul de Iaşi a convocat pentru miercuri plenul Consiliului Judeţean, pentru desemnarea vicepreşedintelui CJ care va prelua atribuţiile de şef al instituţiei. În aceeaşi şedinţă, consilierii vor desemna un nou vicepreşedinte al instituţiei în locul celui care preia atribuţiile lui Adomniţei.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri