Președintele Curții Supreme s-a plâns la DNA că este șantajată de o fostă angajată a soțului 

Data publicării:
livia stanciu inalta curte iccj

ACTUALIZARE 15.00.  Șefa Înaltei Curţi de Casaţie şI Justiţie spune că o fostă angajată a soţului său ar fi ameninţat-o cu dezvăluiri în presă despre soțul său, decedat în urmă cu trei ani. Femeia suspectată de şantaj a fost pusă sub acuzare de DNA.

La această oră, percheziții au loc la locuința din Galați a femeii și la taraba pe care aceasta o deține în piața din Galați, unde și-a deschis recent o afacere. Femeia susține că soțul Liviei Stanciu îi mai datora un rest de salariu din perioada în care a fost angajata lui. Livia Stanciu le-a spus procurorilor că timp de trei ani femeia din Galați nu a contactat-o pentru a i se plânge de această problemă.

--------------------------

Una dintre aceste percheziții are loc la o adresă ce reprezintă un punct de lucru al unei societăți comerciale. Potrivit unor surse, Livia Stanciu s-a plâns că ar fi șantajată de un om de afaceri din Galați. Plângerea depusă la DNA a fost luată în considerare, iar procurorii au desfășurat pentru o perioadă activități de monitorizare cu sprijinul SRI. Foarte probabil ei au la dosar interceptări și au decis să astăzi să desfășoare cele trei percheziții. 

Persoanele vizate de această plângere vor fi aduse la DNA pentru audieri. 

Sursele Digi24 spun că presupusul șantaj nu ar avea legătură cu vreun dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar deocamdată motivele șantajului nu sunt cunoascute.

Cel mai probabil, omul de afaceri o cunoaște pe Livia Stanciu, care este și ea tot din Galați. Livia Stanciu a fost procuror, apoi judecător la Galați înainte de a veni la București. Ea a fost numită în fruntea Curții Supreme în 2010.

Este o premieră în România ca șeful judecătorilor din România - funcție pe care o are președintele Înaltei Curți - să fie subiectul unui șantaj. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri