Prima reacţie oficială a Guvernului după descinderile DNA. "Au fost făcute fotografii și filmări pe toată perioada perchezițiilor"

Data actualizării: Data publicării:
guvern logo palatul victoria INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Palatul Victoria explică, într-un comunicat de presă trasnsmis marţi, că procurorii DNA au făcut luni percheziţii la sediul Guvernului. Operaţiunea a durat patru ore şi a presupus audierea mai multor persoane. 

guvern logo palatul victoria INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În vizorul anchetatorilor, se arată în comunicatul Executivului, ar fi Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, după organizarea unor concursuri de angajare. Tot marţi, precizări pe această temă a făcut şi DNA. Detalii AICI.

Mai jos, comunicatul integral al Guvernului:

În cursul zilei de luni, 31 iulie, mai mulți procurori și ofițeri de poliție judiciară din cadrul DNA București au efectuat percheziții, în baza unui mandat de percheziție domiciliară emis de către Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală, în patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul, care are sediu principal în Palatul Victoria.

Percheziția s-a desfășurat între orele 15.00 și 19.00 și a vizat concursurile pentru ocuparea funcțiilor de consilier 1 și consilier 2, organizate de către minister în aceeași zi.

Au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului și din minister – respectiv Comisia de concurs, au fost făcute fotografii și filmări pe toată perioada perchezițiilor.

Dorim ca ancheta să se desfășoare cât mai repede și să aflăm adevărul, astfel încât să știm dacă au fost comise fapte în afara legii.

Ne exprimăm pe această cale încrederea în corectitudinea acțiunilor întreprinse de către autoritățile statului, precum și în competența și corectitudinea justiției din România.

Ministerul pentru Relația cu Parlamentul

01 august 2017

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri