Primar condamnat la șase ani de închisoare după ce a condus băut

Data actualizării: Data publicării:
mircia-muntean 1

Edilul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

mircia-muntean 1
După accident, Mircia Muntean a fugit de la locul faptei. A fost găsit, în tufișuri, de polițiști

Actualizare. Primarul Devei s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean, spre a fi încarcerat.

-----

Și în prima instanță, în iunie 2016, Mircia Muntean a primit condamnare la șase ani de închisoare cu executare, decizie pe care primarul a contestat-o.

Muntean a susținut că este nevinovat în acest dosar, afirmând că la volanul mașinii implicate în accident se afla o altă persoană, care ar fi părăsit ulterior locul accidentului.

„Cred, în continuare, în nevinovăția mea. Am spus că eram în campanie electorală cu Victor Ponta (acesta fiind prezent la combinatul ArcelorMittal din Hunedoara - n.r.). Șoferul a fugit atunci de la fața locului, conducând pe tot parcursul zilei”, declara atunci Muntean.

În prima instanță, judecătorii au decis și că, după rămânerea definitivă a pedepsei, Mircia Muntean să nu mai aibă dreptul de a fi ales în funcții publice sau autorități publice, timp de doi ani.

În iunie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe primarul Devei la o pedeapsă inițială de 2 ani de închisoare cu executare, pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului. Pedeapsa a fost contopită cu o alta, de patru ani închisoare cu suspendare, la care Muntean a fost condamnat, în septembrie 2013, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Este vorba de un dosar din 2004, în care acesta a fost acuzat că a încheiat tranzacții ilegale de terenuri cu un traficant de mașini de lux. Parchetul a stabilit că prin acea tranzacție statul ar fi fost prejudiciat cu 360.000 de dolari

Mircia Muntean a candidat la alegerile locale din 2016 din partea Partidului Social Românesc (PSRO) și a fost ales primar al municipiului Deva cu 36,2% din voturile electoratului. El a mai condus Primăria Deva timp de patru mandate, în perioada 1996-2012, la acea vreme el fiind membru al PNL.

În octombrie 2014, conducând mașina sub influența alcoolului, Muntean a lovit trei autoturisme, staționate la semafor. După impact, a plecat de la locul accidentului, desculț, fiind găsit de polițiști, la câteva sute de metri distanță, prăbușit în tufișuri și cu un câine în brațe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri