Primari şi şefi de consilii judeţene, "maziliţi" de DNA

Data publicării:
tudor pendiuc arestat - 7119044-Mediafax Foto-Costi Tudor


Radu Mazăre, în 20 martie: „O să mă ocup de dosare şi o să stau la plajă şi nu o să mai fac nimic pentru care să îmi înceapă iar procurorii anchete. Pentru că în momentul ăsta oricine face e luat şi anchetat. Şi nu mai vreau. Am şi eu dreptul la viaţa mea”.

Intenţia de a renunţa la administraţia locală a fost anunţată de primar după o noapte în spatele gratiilor şi o decizie a instanţei prin care s-a respins cererea DNA de a fi arestat.

Aflat la al patrulea mandat în fruntea Constanţei, Radu Mazăre a fost suspendat la începutul lunii, după ce a ajuns totuşi în arest în al patrulea dosar penal deschis de procurori pe numele său.

Arestat de mai bine de o lună este şi cel mai longeviv primar din Bucureşti. Marian Vanghelie a fost acuzat că mare parte din timpul petrecut la cârma Sectorului 5 a acordat contracte finanţate de la bugetul local unor oameni de afaceri apropiaţi, dispuşi să plătească un comision de 20 la sută din valoarea lucrărilor.

22 de ani a condus Tudor Pendiuc primăria din Piteşti. A ajuns în arest şi a fost suspendat după ce DNA a intrat pe firul unui contract acordat nelegal pentru reînnoirea parcului auto al regiei de transport public din oraş.

Întrebat ce îşi reproşează, Gheorghe Ştefan, fost primar al Municipiului Piatra Neamţ, a răspuns: „Că am intrat în politică e un lucru pe care mi-l reproşez. Am intrat într-un sistem care m-a adus la închisoare”.

Declaraţiile fostului primar au fost făcute în poarta penitenciarului pe care îl părăsea după aproape şase luni de arest.

Cu doar câteva zile înainte, demisionase din fruntea Primăriei Piatra Neamţ, sperând că astfel va obţine mai rapid eliberarea în dosarul Microsoft, în care va fi judecat pentru trafic de influenţă.

Pe lista edililor intraţi în vizorul procurorilor sunt şi şefi de consilii judeţene.

Nicuşor Constantinescu, de la Constanţa, şi Mircea Cosma, de la Prahova, sunt anchetaţi în mai multe dosare şi sunt suspendaţi din funcţii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri