Primăria Cluj-Napoca ar putea fi obligată să monteze plăcuţe bilingve

Data actualizării: Data publicării:
clujnapoca

Judecătorii Tribunalului Cluj au admis, marţi, acţiunea intentată de o asociaţie care a cerut în instanţă Primăriei Cluj-Napoca să monteze plăcuţe bilingve, în limba română şi maghiară, la intrările în oraş. Decizia instanţei nu este definitivă, reprezentanţii Primăriei anunţând că vor face recurs.

clujnapoca

Tribunalul Cluj a admis, marţi, în parte, acţiunea în instanţă a asociaţiei pentru drepturile minorităţilor. 

Iniţial, reprezentanţii asociaţiei ceruseră montarea de plăcuţe multilingve, în limbile română, maghiară şi germană, la intrările din oraş, dar judecătorii au decis să fie amplasate doar plăcuţe bilingve, în română şi maghiară.

Sentinţa nu este definitivă, iar Primăria va face recurs la Curtea de Apel Cluj, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, termenul fiind de 15 zile.

În acest proces, repus pe rolul instanţei Tribunalului Cluj în noiembrie 2015, calitatea de reclamant o are Asociaţia Minority Rights Egyesulet.

În urmă cu mai multă vreme, un alt proces având aceeşi cauză a fost pierdut pe motive de procedură, peste 400 de cereri de intervenţie fiind făcute de către clujeni şi trimise prin poştă către autorităţi.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri