Primarul din Șelimbăr, acuzat de tranzacții imobiliare ilegale în valoare de 114 milioane de euro

Data publicării:
daniel maricuta primar selimbar

La prima oră a dimineţii procurorii DNA au intrat în primăria din Şelimbăr. Au scotocit mai multe birouri și apoi le-au sigilat. Anchetatorii au mers și la casa edilului dar și în locuința secretarului comunei de unde au plecat cu mai multe teancuri de documente.

Anchetatorii spun că primarul a pus la punct o întreagă reţea infracţională din care făceau parte mai mulţi colegi de-ai săi din primărie, dar şi notari. Concret, ei vânau terenurile ce urmau a fi retrocedate în zonă. Preferau să caute proprietari în vârstă sau stabiliţi peste hotare. Ulterior, apropiaţii primarului cumpărau drepturile de proprietate pe sume simbolice şi după ce intrau în posesia terenurilor le vindeau cu mulţi bani.

Pentru că ştia exact locurile de care sunt interesaţi investitorii, primarul cumpăra terenuri în zone strategice. Vorbim despre cartiere de locuinţe, centura ocolitoare a Sibiului, dar şi locul în care fost construit cel mai mare complex comercial din Sibiu.

Localnicii din Şelimbăr susţin că s-au lovit de multe ori de regulile abuzive ale primarului.

„Ăsta (primarul) a făcut aici ce a vrut el, Dumnezeu a fost el aici. Dacă veneai să ceri o autorizaţie de construcţie, un PUZ ceva, îţi dădea interdicţie zece ani. Veneam şi în al doilea an şi iar ceream, iar îmi dădea zece ani... păi bine măi, nu mai scădem un an?!? Nimic, am făcut sesizări la DNA”, povestește Vasile Mironescu, localnic din Șelimbăr.

„Numai el vindea terenuri fără interdicţie. Oricine vroia să vândă, primea un certificat fiscal pe care scrie - Interdicție de vânzare zece ani de zile. Am făcut reclamaţii peste tot şi absolut nimeni nu se sesiza şi nu avea curaj să vină să-l controleze”, spune un alt localnic.

Bunăstarea primarului era vizibilă în ultimii ani. La doar câţiva kilometri de Sibiu, primarul comunei Şelimbăr, Daniel Maricuţa îşi construieşte o casă de peste 1.000 de metri pătraţi. Terenul din jurul său, este bineînţeles în proprietatea sa și măsoară câteva hectare.

Oameni legii au identificat aproape 300 de terenuri obţinute de interpuşii primarului şi ulterior vândute cu sume mari de bani. De exemplu, unul dintre aceste terenuri a fost cumpărat cu 10.000 de lei şi vândut ulterior cu aproape patru milioane de euro. Prejudiciul total se ridică în acest dosar la 114 milioane de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri