Primarul din Slatina, reținut pentru 24 de ore

Data publicării:
minel prina primar slatina fb

Foto: Facebook

Primarul este anchetat în dosarul ministrului de Finanţe, Darius Vâlcov. Cei doi sunt suspectaţi că, în urmă cu şase ani, când Darius Vâlcov era primar, iar Minel Prina viceprimar, ar fi favorizat un om de afaceri să obţină contracte din bani publici.

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe 24 de ore, începând cu data de 14.03.2015, a inculpaților:

PRINA MINEL-FLORIN, primar al municipiului Slatina, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de trafic de influență. 

SUȘALĂ LUCIAN PETRUȚ cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: 
- fals în înscrisuri sub semnătură privată, 
- complicitate la infracțiunea de trafic de influență, 
- evaziune fiscală, 
- spălare de bani. 

Față de inculpații TIMOFTE PETRICĂ BOGDAN și TOMESCU CONSTANTIN CRISTIAN, procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data de 14.03.2015, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- fals în înscrisuri sub semnătură privată, 
- complicitate la infracțiunea de trafic de influență, 
- evaziune fiscală, 
- spălare de bani. 

În ordonanțele întocmite de procurori se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2009, administratorul unei societăți comerciale l-a contactat pe suspectul Vâlcov Bogdan Darius, în calitate de primar al municipiului Slatina, județul Olt, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante, în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără T.V.A.), conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări.

Citiți și: Ministrul Finanțelor a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă. C. T. Popescu: „Ar trebui să-și dea demisia!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri