Primarul Romeo Stavarache a fost reţinut

Data publicării:
romeo stavarache crop

Romeo Stavarache, Liviu Goian şi Liviu Cenuşă au fost aduşi la DNA unde au fost audiaţi.

Cei trei sunt în vizorul anchetatorilor din 2008.

Romeo Stavarache este acuzat că ar fi deturnat mai multe milioane de euro. În calitate de primar, el ar fi semnat mai multe facturi şi deconturi în fals, ar fi acordat mai multe rambursări nerambursabile către firmele celor doi oameni de afaceri acuzaţi şi ei în dosar şi către Asociaţia Sport Club Bacău.



În 16 mai, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut percheziţii la mai multe firme din Bacău, care aparţin unor oameni de afaceri liberali, abonaţi la banii publici ai Primăriei Bacău. Descinderile au avut loc şi la domiciliul verişorului lui Romeo Stavarache, Liviu Cenuşă, proprietarul unui ziar local şi a omului de afaceri liberal, Liviu Goian, care deţine o televiziune locală şi este preşedintele unei asociaţii sportive.

Anchetatorii verifică deturnarea unor fonduri importante, atribuite de Primăria Bacău, pe legea 350/2005, a finanţărilor nerambursabile.

La începutul lunii aprilie, Romeo Stavarache a fost trimis în judecată pentru tentativă de abuz în serviciu fiind acuzat de anchetatori în legătură cu repartizarea mai multor locuinţe ale unor funcţionari din cadrul primăriei.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată un fost şef al Serviciului administrare fond locativ şi îndrumare asociaţii de proprietari şi un fost director executiv al Direcţiei patrimoniu din cadrul Primăriei Bacău, în prezent şef serviciu la Serviciul Patrimoniu.

Primul dintre ei şi-a repartizat ilegal o locuinţă de serviciu, în lipsa unei hotărâri a Consiliului Local.

Cererea a fost aprobată de primarul Romeo Stavarache şi de Pircu Gavril, la vremea respectivă director executiv al Direcţiei patrimoniu.

Ulterior, primarul a aprobat şi contractul de vânzare – cumpărare a locuinţei respective, deşi cererea acestuia nu fusese verificată de compartimentele de specialitate din cadrul Primăriei.

Romeo Stavarache este unul dintre cei mai longevivi primari

El este edilul municipiului Bacău din 2004 şi până în prezent. La alegerile locale din 2004 a câştigat primăria oraşului candidând din partea PUR, iar la scurt timp după ce a devenit primar a trecut la Partidul Naţional Liberal, sub culorile căruia a candidat pentru un nou mandat în 2008.

În octombrie 2011, Forumul Administratiei din Romania l-a desemnat pe Romeo Stavarache Primarul anului in Romania.

Conform ultimei declaraţii de avere, primarul municipiului Bacău deţine, împreună cu soţia sa patru terenuri intravilane cumpărate în perioada 1999-2008 şi o locuinţă. Edilul nu are conturi bancare mai mari de 5.000 de euro, datorii la instituţii bancare şi nici autoturism personal.

A declarat venituri de 48.000 lei, obţinuţi din functia de primar al municipiului Bacau. Soţia, Ana Maria Stavarache, este administratorul unei firme si a declarat venit anual încasat de aproape 17.500 de lei. La aceeaşi firmă este acţionar şi primarul Bacăului, iar valoarea acţiunilor sale se ridică la 55.000 de lei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri