Primul anchetator al Mineriadei din 13-15 iunie: „ Am făcut o greșeală: am spus că sunt aproape de adevăr”

Data publicării:
mugurel florescu

Mugurel Florescu a spus că ancheta în dosarul Mineriadei „nu s-a putut termina”, dar că are dovezi că a făcut investigații amănunțite.

Fostul procuror militar spune că știe cine sunt vinovații pentru violențele din 13-15 iunie 1990, dar nu a vrut să spună despre cine e vorba. Unii dintre ei sunt acum după gratii, a fost singura sa precizare.

La ieșirea de la Parchetul General, Mugurel Florescu a spus că are calitate de suspect în dosar.

El a mai declarat că nu s-au făcut presiuni asupra sa în timp ce ancheta dosarul Mineriadei, dar că nu a putut finaliza dosarul.

„Am făcut o mare greșeală. Fiind în relații excepționale cu presa, la un moment dat, și o să pun la dispoziția Parchetului ce spun, prin relaţiile pe care le-am dat, prin interviuri, am făcut o greșeală și se va demonstra că așa e. Am spus că sunt aproape de a se afla adevărul, ceea ce nu era 100% exact. O să pun la dispoziția Parchetului acele articole din ziare în care am făcut greșeala, după aceea mi-am dat seama că sunt aproape de adevăr”, a spus el.

Întrebat dacă este vorba despre dosarul Mineriadei, Mugurel Florescu a răspuns: „În activitate. După ce am fost eliberat din funcție - sau dat afară - , de trei ori s-a dorit să mi se ia viaţa. Atentate clare”, a spus el.

Întrebat pe cine bănuiește, fostul procuror militar a răspuns printr-o întrebare: „Să zic sistemul?”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri