Primul mesaj al lui Dan Voiculescu după condamnarea sa la 10 ani de închisoare

Data publicării:
dan voiculescu - 5542873-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei

„Sunt îngrijorat că presa din România, obsedată de rivalităţi, consumată de mize financiare şi politice, ratează un moment decisiv pentru garantarea propriei libertăţi. Cei care au folosit cazul Voiculescu pentru a servi un sistem de presiune care a încălcat deja voinţa liber exprimată a 87% dintre români, sunt naivi şi refuză să vadă ameninţarea”, scrie Dan Voiculescu.

„Într-un asemenea sistem, drepturile civile ale fiecărui cetăţean pot fi oricând încălcate. Chiar şi drepturile celor care astăzi se bucură miop de acest august fierbinte”, adaugă acesta.

Fostul senator susţine că este nevinovat şi că respectă Justiţia, dar că abuzurile trebuie combătute.  

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în 8 august, în dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.

În acelaşi dosar au fost condamnaţi fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS)Corneliu Popa, la opt ani de închisoare, Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, şi Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS, la câte şase ani de închisoare, şi Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

În acest dosar, prejudiul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanţa dispunând confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri