Problemele cu legea ale familiei Băsescu

Data publicării:
basescu fb maini-1

Traian Băsescu: Eu vă rog, aici, pe voi pe poliţişti, pe procurorul general, pe procurorul şef DNA, pe procurorul şef DIICOT, anchetaţi imediat şi dacă este încălcare de lege să răspundă inclusiv preşedintele României.

Este una dintre ultimele declaraţii ale lui Traian Băsescu în calitate de preşedinte al României. Acum are de dat explicaţii în opt dosare penale. Într-unul dintre ele, cel în care este acuzat de şantaj de senatoarea Gabriela Firea, este urmărit penal pentru o declaraţie făcută în direct la o televiziune de ştiri.

Traian Băsescu, citat de procurori, pentru a fi audiat în dosarul de șantaj

Traian Băsescu: Mai bine ar sta în banca ei. Să se uite pe tarlaua soţului primar. Poate nu-l mai găseşte acasă. În parohia lui se întâmplă lucruri rele.

Gabriela Firea: Declarațiile lui au fost fără echivoc, a fost o presiune pe care a a dorit să o exercite asupra mea în calitate de membru al comisiei de anchetă Nana, unde era vizat el și parte din familia sa. Consider că intenția lui a fost clară de a șantaja un senator și de a umili un cetățean al acestei țări.

În cele două mandate de preşedinte, Traian Băsescu a fost reclamat de 68 de ori. Adevăratele probleme au venit abia la finalul mandatului, când fratele său a intrat în vizorul anchetatorilor. Mircea Băsescu a fost arestat, iar acum este judecat pentru trafic de influenţă.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată

Mircea Băsescu este acuzat că ar fi luat mită 250.000 de euro de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în schimbul promisiunii că va interveni pentru eliberarea din închisoare a interlopului. Mircea Băsescu a stat cinci luni în arest.

Ginerele lui Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, este urmărit penal

Şi ginerele fostului preşedinte, Radu Pricop, este implicat în două scandaluri penale.

Radu Pricop: Nu vă pot furniza detalii despre anchetele în curs de desfăşurare.

Într-unul din dosare Radu Pricop este cercetat pentru corupţie, alături de Sergiu Lucinshi, fiul unui fost preşedinte al Republicii Modova. Anchetatorii susţin că cei doi ar fi încercat să obţină prin şantaj patru milioane de euro de la un om de afaceri pentru a-l scăpa de un dosar la DIICOT. În al doilea dosar, asupra lui Radu Pricop planează suspiciuni de corupţie privind implicarea sa în retrocedarea moşiei Brătienilor.

Şi Ioana Băsescu a fost interogată de procurori, dar în calitate de martor. Fiica fostului preşedinte a oferit anchetatorilor informaţii preţioase în ancheta Nana despre modul în care au fost retrocedate terenurile pe care le-a cumpărat în comuna din Călăraşi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri