Procesul lui Gruia Stoica a fost mutat la Ploieşti. Omul de afaceri a invocat mediatizarea excesivă

Data publicării:
gruia stoica fb

 

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au admis cererea lui Gruia Stoica de strămutare a dosarului său.

Omul de afaceri a arătat în solicitare că judecarea cauzei la Curtea de Apel Bucureşti este mult prea mediatizată.

Instanţa a decis mutarea dosarului la Curtea de Apel Ploieşti, menţinând actele depuse la dosar la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat cauza până în prezent.

La jumătatea lunii mai, Gruia Stoica a cerut magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca dosarul său, judecat de Curtea de Apel Bucureşti, să fie mutat la o altă instanţă din ţară.

Gruia Stoica a fost arestat preventiv în 30 ianuarie, fiind acuzat de procurorii anticorupţie de cumpărare de influenţă, după ce i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO), la care participa şi firma acestuia, GFR.

La jumătatea lunii februarie, procurorii i-au trimis în judecată pe Gruia Stoica în stare de arest preventiv şi pe Doru Boştină cu interdicţie de a părăsi ţara. Ulterior, în 9 mai, instanţa a decis ca Gruia Stoica să fie judecat în arest la domiciliu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri