Procuror de la Parchetul Tribunalului Teleorman, reţinut pentru luare de mită

Data publicării:
catuse bani ancheta FB politie-2

Procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea lui Traian Eduard Nedelcuţă, procuror la Parchetul Tribunalului Teleorman, pentru luare de mită în formă continuată.

De asemenea, procurorii anticorupţie o urmăresc penal pe Mioara Damiana Costache, grefier la Parchetul Judecătoriei Zimnicea, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită, ambele în formă continuată.

În cursul lunii mai 2014, procurorul Traian Eduard Nedelcuţă, prin intermediul grefierei Mioara Damiana Costache, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate într-un dosar pe care-l instrumenta (denunţători în cauză) promisiunea oferirii sumei de 12.000 de euro.

”Pentru aceşti bani, magistratul ar fi fost de acord să obţină o situaţie juridică favorabilă rudei denunţătorilor, arestat preventiv într-un dosar al Parchetului Tribunalului Teleorman, prin schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de tentativă de omor într-o infracţiune cu limite de pedeapsă mai mici – loviri sau alte violenţe sau vătămare corporală”, arată DNA.

În acelaşi context şi prin acelaşi intermediar,Traian Eduard Nedelcuţă a primit 2.000 de euro în schimbul promisiunii că va obţine de la medicul legist un certificat medico-legal, din conţinutul căruia să reiasă că lovitura aplicată de agresor nu a pus în pericol viaţa victimei.

Deoarece magistratul nu a reuşit să-şi traficheze influenţa pe lângă medicul legist, prin intermediul grefierei Mioara Damiana Costache, acesta a restituit denunţătorilor suma de 2.000 de euro.

Procurorul Traian Eduard Nedelcuţă urmează să fie prezentat, joi, Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri