Procurori: Deciziile CNA, influențate politic

Data publicării:
cna-sigle

Viorel Hrebenciuc a detaliat la DNA intervenţia făcută la şefa Audiovizualului, la solicitarea adversarului politic, Gheorghe Ştefan.

„M-am întâlnit cu Laura Georgescu la sediul Parlamentului, unde i-am explicat ce mi-a spus Gheorghe Ştefan și i-am spus că ceea ce a făcut CNA-ul a fost o greşeală politică, deoarece a închis un post al opoziţiei şi i-am cerut să facă demersurile necesare să redea licenţa pentru postul Giga TV. Laura Georgescu a acceptat solicitarea mea şi mi-a promis că va face demersurile necesare ca postul să-şi primească înapoi licenţa”, a declarat Viorel Hrebenciuc, potrivit rechizitoriului DNA.

Şi fostul lider PDL a recunoscut, către finalul anchetei, intervenţiile făcute, deşi iniţial s-a declarat nevinovat. Cei doi au încercat să obţină o pedeapsă blândă - de cel mult un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. Procurorii n-au făcut însă nicio recomandare şi au lăsat decizia la latitudinea instanţei.

În ceea ce o priveşte pe şefa CNA, procurorii o acuză că a încercat să influenţeze declaraţiile subordonaţilor.

„Secretara lui Turos Lorand s-a plâns că, imediat după percheziţie, Laura Georgescu i-a făcut scandal şi i-a reproşat că o bagă în puşcărie, deoarece s-a găsit asupra ei sesizarea privind un post de televiziune. De asemenea, aceasta a relatat că, în acel context, Laura Georgescu i-a solicitat să mă denunţe la DNA ca fiind eu cea care am pus-o să facă reclamaţia”, a susţinut o angajată a CNA, potrivit rechizitoriului procurorilor.

Dosarul Giga TV, în instanţă. Şefa CNA, Viorel Hrebenciuc şi Gheorghe Ștefan au fost trimişi în judecată

Pe de altă parte, procurorii anticorupţie sugerează că Laura Georgescu ar fi încercat să facă intervenţii în mediul politic imediat ce a aflat că este pusă sub acuzare, amintind de întâlnirea acesteia cu premierul României.

De altfel, atât Narcisa Iorga, cât şi Cristina Trepcea, foste membre în CNA, au dat amănunte despre implicarea politicului în activitatea instituţiei.

Am vorbit cu Adrian Năstase şi cu membrii din Comisia de cultură şi, de asemenea, i-am scris lui Victor Ponta un e-mail în care i-am explicat considerentele mele pentru care eu doresc încă un mandat. Reacţiile din partea celor cu care am discutat au fost dezamăgitoare, Adrian Năstase lăsându-mi de înţeles că părerea lui nu contează, iar Victor Ponta mi-a răspuns, tot prin e-mail, că nu este cel care decide, ceea ce m-a surprins deoarece propunerea trebuia făcută cu acordul şefului de partid”, a declarat Cristina Trepcea.

Procurorii subliniază, în actele trimise instanţei, că declaraţia fostului membru CNA arată că interese personale, susţinute din mediul politic, sunt promovate în cadrul Consililui în detrimentul interesului public.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri