Procurorii anchetează acuzații de agresiune sexuală într-o tabără din Râșnov

Data publicării:
tabara rasnov

Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal pentru corupere de minore, la Parchetul Judecătoriei Zărneşti.

Suspectul locuieşte în Bucureşti şi a fost audiat de poliţişti.

Procurorii urmează să audieze mai multi angajaţi ai taberei, dar și alți copii care au stat la Râșnov până pe 5 august, când tabăra s-a terminat.

Este posibil ca și bărbatul de 56 de ani, acuzat de coruperea celor trei minore, să fie rechemat la audieri. El se află acum în libertate.

Presupusul agresor este paramedic şi voluntar, el absolvind cursuri de specialitate, însă nu este angajat în nicio unitate sanitară.

Cât despre fetele care au depus plângere, ele vor fi evaluate şi consiliate psihologic, dar şi medical.

Dacă va fi găsit vinovat de acuzaţiile ce i se aduc în această fază a cercetărilor, bărbatul riscă până la 7 ani închisoare.

Ce spun minorele agresate

Tabăra din Râşnov a primit în iulie 40 de copii din toată ţara. Trei zile după ce s-a terminat, administratorul a fost sunat de unul dintre părinţii unei fete de 14 ani din Bacău. I-a spus că fiica lui se plânge că a fost agresată sexual de un cadru medical.

„A mers la medicul tabarei acuzând o durere de burtă. I s-a făcut un consult şi a insistat doctorul să o dezbrace. Îi trage pantolonii fetei jos, i-a departat picioarele”, a declarat mama uneia dintre fete.

Am facut o sesizare la poliție, o sesizare prin care un părinte este nemulțumit de o anumită situație. Paramedicul și-a depășit atribuțiile. (Jurnalist: Care sunt aceste atribuții?) Nu cunosc, pentru că eu sunt profesor de sport”, a declarat Vasile Dogaru, organizatorul taberei.

Organizatorul a aflat apoi că fata din Bacău nu era singura care trecuse prin această oroare. Alte două eleve s-au plâns că au fost agresate sexual de acelaşi bărbat, angajat pentru a avea grijă de ele.

„Avea un contract începând cu data de 3 până pe 5, să fie în echipa de conducere și să țină și primul ajutor, primul ajutor de tip salvamont, el avea o specializare de tip salvamont, adică teren muntos, împădurit și accidentat și pe data de 5 i se incheia contractul”, a explicat Vasile Dogaru.

Poliția Râșnov a primit trei plângeri în acest sens de la părinții a trei minore care s-au aflat în tabără. Colegii mei au deschis dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere sexuală a minorilor”, a declarat Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

Tabăra de supravieţuire este la 10 kilometri de Râşnov pe drumul forestier care duce spre Parcul Naţional Bucegi. Ea este organizată în fiecare vară de către un club sportiv din oraşul Râşnov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri