Procurorii, cu ochii pe profesorii de la ASE. Alte cadre ar fi fost implicate în acte de corupţie

Data publicării:
studenti examen site ASE

De mai bine de o lună, Iuliu Şerbănescu a ajuns în spatele gratiilor, iar acum a fost trimis în judecată. Luni la rând, procurorii i-au urmărit fiecare mişcare. Aveau aparatură instalată în biroul de la ASE şi îi monitorizau telefoanele. Aşa au descoperit că prodecanul a luat de 42 de ori mită, între 400 de lei şi 400 de euro, pentru a le furniza studenţilor lucrări de licenţă gata redactate. În dosar, procurorii sugerează că ajutorul dat de profesori studenţilor era o practică generalizată impusă de conducere.

Emilian Miricescu (conf. univ. dr. la Catedra de Finanţe, n.r.): M-am săturat, mă, să-mi asum pentru ei! Adică noi stăm ca proştii p-aicea... Am ajuns să le fac şi lucrări de diplomă, pentru că altfel nu intră în licenţă cu tâmpeniile care le au... Adică nu le fac de-acasă, da' lucrez cu ei direct pe calculatorul lor. Că n-am ce să fac...

Iuliu Şerbănescu: Da, mă. Ştiu.

Emilian Miricescu: Pe laptopul lor... Aşa... Da' ăsta-i de-a dreptu' nesimţit! (...) Singurul motiv este să avem oameni la master, să fie lumea mulțumită, și să...”

Sursa: rechizitoriul Parchetului General

Un schimb de mesaje depus la dosar demonstrează cu prodecanul a intervenit pentru a ajuta o studentă să evite o restanţă.

Iuliu Şerbănescu: Bonjour Carmen. Ajută-mă şi pe mine, te rog, dacă poţi, cu Niţă Elena. Nu te sun că am înţeles că nu eşti singură. Merci şi scuze, Cosmin.

Carmen Obreja: Dna Niţă Elena Emilia, an 3 suplimentar, are 2.52 în examen cu indulgenţă maximă la acordare punctaj, cu punctul din oficiu inclus, şi 0.7 nota la seminar. Greu cu măritişul ăsta!

Carmen Obreja: Stai liniştit, că la adunări de punctaje nota finala i-a ieşit 5. Te pup şi îţi doresc o seară minunată!”

Sursa: rechizitoriul Parchetului General 

Imediat ce a primit confimarea că situaţia poate fi rezolvată, prodecanul şi-a anunţat protejata.

Iuliu Şerbănescu (SMS către Elena Niţă): Să-ţi verifici pagina personală mâine. Eu zic că o să ai o surpriză plăcută. Cosmin"

Sursa: rechizitoriul Parchetului General

Ancheta faţă de ceilalţi profesori va fi continuată, după trimiterea în judecată a prodecanului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri