Procurorul prins în flagrant în timp ce lua mită a încercat să fugă. Ştefan Crişu, în arest la domiciliu

Data publicării:
stefan crisu-2

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Ştefan Crişu, stabilind ca acesta să fie cercetat în arest la domiciliu.

Decizia poate fi contestată la instanţa supremă atât de către Ştefan Crişu, cât şi de procurori, potrivit Mediafax.

Ştefan Crişu a fost ridicat de colegii de la DNA la scurt timp după ce ar fi primit mita pentru care, spun anchetatorii, făcea presiune de aproape doi ani. Promisese că poate obţine ridicarea sechestrului pus de DIICOT pe o maşină, contra sumei de 3.000 de euro.

Procurorul s-a întâlnit cu denunţătorul într-o cafenea liniştită, din zona Eroilor din Bucureşti. Au discutat câteva minute, după care au mers în maşina magistratului, unde, susţin procurorii DNA, acesta ar fi primit 2.000 de euro, dar şi un telefon mobil de ultimă generaţie. Au intervenit imediat ofiţerii de la DNA, i-au spus lui Ştefan Crişu că totul a fost un flagrant, moment în care acesta s-a urcat în maşină, a accelerat, a încercat să fugă, însă a fost blocat după o urmărire de câteva sute de metri.

În apărarea sa, magistratul a susţinut, la audieri, că de fapt suma primită era un împrumut acordat denunţătorului în urmă cu mai mulţi ani.

Ştefan Crişu este procuror de 21 de ani. A lucrat inclusiv la Parchetul instanţei supreme, însă cea mai mare parte a carierei şi-a petrecut-o la Parchetul Capitalei. În urmă cu cinci ani, candida pentru un fotoliu de membru în CSM, însă atunci a pierdut alegerile în favoarea colegei sale, Oana Hăineală.

În proiectul depus pentru a-i reprezenta pe colegi în Consiliul Superior al Magistraturii, Ştefan Crişu critica neregulile din sistem, în special pe procurorii care fraternizau cu infractorii, considerând că astfel este afectată imaginea breslei.

În ultima declaraţie de avere, procurorul consemnează o casă de vacanţă în Ilfov, o maşină, dar şi un credit de 100.000 de euro. În 2013 a încasat peste 100.000 de lei din salariu, însă nu a menţionat veniturile soţiei, care este notar public. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri