Prodecanul unei facultăți de Drept a fost reținut

Data publicării:
upa

Avocatul Dan Drugă, care este și prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității "Petre Andrei" din Iași, a pretins suma de 19.800 de lei de la un student ca să-l înscrie direct în anul trei de studiu.

Bărbatul care ar fi intermediat mita a fost și el reținut.

În perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan - Florin, în calitate de prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași și titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului și Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 lei în vederea înscrierii în anul al 3-lea de studii, la unitatea de învățământ respectivă.

Înscrierea studentului urma să se realizeze în condițiile în care acesta din urmă nu a susținut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii și nu a achitat taxele de școlarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universității „Petre Andrei” din Iași.

În acest context, la data de 06 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan - Florin a primit cu titlu de mită, de la studentul respectiv, suma de 19.000 lei din care, pentru „ajutorul” acordat, a remis ulterior inculpatului Melinte Dan 3.500 lei. În împrejurarea în care inculpații au primit suma de bani de la student, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată într-un comunicat al DNA.

Ei urmează să fie prezentați astăzi în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri