Profesor de drept constituțional, despre dosarul lui Klaus Iohannis: „Dacă soluția de la Curtea de Apel era corectă, îmi închipui eu, se respingea recursul ANI”

Data publicării:
gheorghe iancu captura

E posibil ca soluția dată de Curtea de Apel Alba Iulia să fie corectă. Ceea ce însă îmi pune la îndoială această opinie este faptul că s-a admis în principiu recursul, care este o cale extraordinară de atac. S-a admis în principiu și, deci, se trece la soluționarea cauzei. Dacă soluția de la Curtea de Apel era corectă, îmi închipui eu, lucrurile se rezolvau astăzi, adică se respingea recursul ANI”, a spus Gheorghe Iancu la emisiunea Jurnalul de Seară.

În opinia sa, la termenul din 14 ianuarie se vor asculta martorii și se amână pronunțarea sau se dă un alt termen, arată profesorul.

O altă sesizare care ar urma să aibă efect asupra acestui dosar este cea făcută de un primar la Curtea Constituțională. În 9 decembrie, CCR va dezbate articolul din Legea 161/2003 în baza căruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai mulţi aleşi locali, între care şi candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis.

E posibil să se admită, e posibil să se respingă sesizarea făcută de acel primar. CCR fuge după curtea supremă și curtea supremă după Curtea Constituțională, ca urmare Curtea Constituțională să dea termen peste 14 ianuarie”, spune Gheorghe Iancu.

Invitat la Jurnalul de Seară, liberalul Mugur Cozmanciuc a declarat că partidul său așteaptă ca fiecare instanță să se pronunțe.

Oricâte dezbateri și comentarii am face, instanța e suverană în acest caz”, a arătat el.

Păcat că am ajuns în această situație. Păcat că această problemă nu a fost închisă înainte de alegerile prezidențiale, așa era normal. România ar fi pusă într-o situație foarte delicată, după toate evenimentele care au urmat alegerii luui Klaus Iohannis”, a arătat la rândul său Andrei Gerea, vicepreședinte al PLR. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri