Profesorul organizator al taberei în care o fetiţă a murit după ce a căzut de la etaj, condamnat la un an şi jumătate de închisoare

Data publicării:
ciocanel-8

 

Decizia a fost luată de Judecătoria Sinaia şi poate fi contestată.

De asemenea, instanţa a dispus ca profesorul și asociația acestuia „Math Time”, care a fost parte responsabilă civilmente în proces, să plătească familiei elevei 25.740 de lei despăgubiri materiale, 60.000 de lei daune morale și 10.950 de lei cheltuieli judiciare.

Părinții elevei s-au constituit părți civile în cadrul procesului.

Totodată, magistrații i-au interzis profesorului Mircea Lascu să mai organizeze tabere de studiu sau orice activități similare.

La începutul lunii ianuarie 2013, o adolescentă de 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 „Jose Marti” din Bucureşti, care se afla în tabără la Buşteni, a fost găsită în apropierea zidului vilei unde era cazată, în comă profundă şi şoc hipotermic, cu o temperatură a corpului de 19,5 grade.

Fata, care avea politraumatisme ca urmare a căderii de la înălţime, a fost transportată la spitalul din Sinaia. La scurt timp după ce a fost adusă la spital, eleva a făcut stop cardio-respirator, medicii reuşind să-i repornească inima după câteva ore de masaj cardiac extern. Timp de câteva ore inima fetei a bătut singură, însă fata respira cu ajutorul aparatelor. Fata a murit după ce a făcut un nou stop cardio-respirator.

Adolescenta se afla, alături de alţi 21 de elevi olimpici la matematică, într-o tabără organizată de o asociaţie nonprofit care aparţine profesorului pensionar Mircea Lascu din Zalău.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri