Pronunțarea sentinței în dosarul „Referendumul”, peste două săptămâni

Data publicării:
liviu dragnea psd ro


Actualizare 15:55. Liviu Dragnea îți află sentința pe 22 aprilie, peste două săptămâni.

Liviu Dragnea a spus că l-a deranjat caracterizarea făcută de DNA și anume că a scos oamenii din casă cu „clovni, baloane și zâne”, tocmai de aceea a cerut să fie eliminată din dosar.

„Prin toată munca mea din 20 de ani am arătat că țin la oameni, un om care nu ține la oameni nu se comportă așa”, a adăugat președintele PSD.

„Prezentarea la vot este un principiu profund al democrației, pe lângă libertate. Neprezentarea la vot, cerută imperativ de Băsesc și PDL la vremea respectivă, este o infracțiune, dar ei n-au fost anchetați”, a mai spus Liviu Dragnea.

Întrebat la ce se așteaptă în ziua sentinței, Liviu Dragnea nu a vrut să comenteze. „Orice om vrea bine pentru el, vreau să se facă dreptat”, a adăugat el.

Despre o eventuală demisie, chiar și în cazul unei condamnări cu suspendare, Liviu Dragnea a răspuns: „Hai să vorbim după pronunțarea sentinței. Ce vă pot spune, PSD este un partid care merge inainte, le spun tuturor colegilor mei să nu întrerupă activitățile de pregătire ale campiilor electorale, să nu se lase intimidați. Noi suntem în situația în care așteptăm decizii după care facem analize și adoptăm hotărâri.”


Actualizare 11:00. Lovitură în dosarul Referendumul! Procurorii cer o pedeapsă mai mare şi aplicarea ei, cu executare, în cazul lui Liviu Dragnea şi a altor 45 de învinuiţi din dosar. În primă instanţă, preşedintele celui mai mare partid din România primise un an de închisoare cu suspendare. Procurorii spun, însă, că pentru faptele comise de acesta, pedepsele pot ajunge la 5 ani de închisoare. La intrarea în sala de judecată, Liviu Dragnea era optimist.

Reporter: Din punct de vedere politic e un moment decisiv pentru dumneavoastră?

Liviu Dragnea: Nu știu cât de important e politic, pot spune ceea ce am spus în acești 3 ani și jumătate de când a început această istorie. Cred cu tărie în nevinovăția mea și în dreptul românilor de a participa la vot și de a fi prezenți la vot ca și principiu fundamental al demcorației

Reporter: Luaţi în considerare şi o condamnare cu executare?

Liviu Dragnea: Nu iau în considerare treaba asta.


Liviu Dragnea este acuzat că împreună cu 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare au complotat pentru trucarea rezultatului de la referendumul din 2012.

Liviu Dragnea ar fi ordonat liderilor PSD din ţară să scoată cât mai mulţi oameni la vot. Tot el ar fi pus la punct un sistem național prin care să ştie de câte voturi mai este nevoie pentru a-l debarca de la Cotroceni pe şeful statului.  

La 15 mai 2015, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul "Fraude la referendum". În acelaşi dosar, 45 de inculpaţi au fost achitaţi, dintre care opt au fost preşedinţi de secţii de votare şi 37 au fost membri ai unor secţii de votare. Procurorii au cerut trei ani de închisoare în cazul lui Liviu Dragnea.

Această sentinţă în primă instanţă nu l-a împiedicat pe Liviu Dragnea să devină, câteva luni mai târziu, liderul PSD.

Citiți și: Dragnea și dosarul referendumului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri