Grefierii au protestat în București și în mai multe orașe mari

Data actualizării: Data publicării:
protestt

A fost mare gălăgie astăzi în faţa Ministerului de Justiţie. Aproape o mie de grefieri grefieri şi arhivari au suflat în vuvuzele şi au strigat în gura mare că s-au săturat să facă ore suplimentare neplătite şi că vor pensii speciale, la fel ca magistraţii, şi să fie făcute angajări, pentru că nu sunt suficienţi oameni. Protestul a fost copiat şi în marile oraşe: Oradea, Bacău, Iaşi şi Botoşani, printre altele.

Grefierii, care sunt mâna dreaptă a judecătorilor, au multe nemulţumiri.

Liliana Crețu, lider sindicat: „Vrem să se angajeze personal , vrem pensii de serviciu normal, vrem normarea muncii. Suntem mult prea puțini față de cât ar trebui”.

La Craiova multe procese au fost întrerupte trei ore, cât a durat protestul grefierilor. Au mers mai departe doar cele penale, considerate urgente.

Grefierii care au protestat la Bucureşti au primit promisiuni.

Ştefania Teleman, lider sindical: „A venit la întâlnire şi doamna ministru Prună. Urmează o nouă întâlnire la sfârşitul lunii octombrie. În măsura în care vor evolua lucrurile ne vom nuanţa formele de protest”.

Semn că nu au fost tocmai mulţumiţi de discuţia cu Ministrul Justiţiei, grefierii au terminat protestul cum l-au început.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri