Prună: Rata condamnărilor obţinute de DNA, absolut acceptabilă

Data actualizării: Data publicării:
Raluca Pruna_gov (1)

Rata condamnărilor obţinute de procurorii anticorupţie în instanţă, de 90%, este una "absolut acceptabilă”, a declarat la Digi24 ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

"Media achitărilor în Germania, de exemplu, este de 25 la sută şi este una acceptabilă. Media de 10 la sută (în ceea ce priveşte achitările, n.r.) obţinută de DNA este una absolut acceptabilă. Asta demonstrează că procurorii DNA au un probatoriu solid.

Nu putem spune că sunt în scădere faptele de corupţie, nimeni nu poate face o statistică. A crescut numărul dosarelor trimise în instanţă. Acum 10 ani, să zicem, în legătură cu mica corupţie, se mai dădea, la un ghişeu, câte o atenţie. Acum e mai greu”, a declarat Raluca Prună.

Referindu-se la cărţile scrise în penitenciare de deţinuţi, ministrul a subliniat că nu este un subiect închis pentru ea. Ministrul a spus că rămâne de văzut ce se va întâmpla cu propunerea ei de a se acorda 20 de zile indiferent de numărul de cărţi scrise în închisoare, în condiţiile în care în Senat, în Comisia pentru Drepturile Omului s-a votat acordarea a 20 de zile pentru fiecare lucrare scrisă în detenţie.

"A fost o dezamăgire pentru mine. Am întâlnit o persoană care a scris 10 lucrări ştiinţifice într-un an”, a completat Prună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri