Radu Mazăre rămâne în arest

Data publicării:
MAZARE DNA 22

Actualizare 16.09. Radu Mazăre rămâne în arest. Magistrații au decis prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului de arestare.


Cei doi judecători nu au reuşit să se pună de acord asupra verdictului, aşa că a fost nevoie de chemarea unui al treilea magistrat care să încline balanţa decisiv într-un sens sau altul. Este o soluţie prevăzută de lege, dar la care se apelează destul de rar.  

Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de Mazăre, atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.

Mazăre mai este acuzat că, în perioada 2008 - 2014, tot cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială, peste şapte milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului. În acelaşi timp, între firma respectivă şi primărie a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 de lei (335 milioane de euro).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri