Raluca Prună: Ce s-a furat societăţii trebuie redat acesteia

Data actualizării: Data publicării:
pruna-1

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, spune că România are legislaţia necesară pentru a pune în practică directiva europeană privind confiscarea bunurilor obţinute din infracţiuni şi că magistraţii trebuie să aplice fără timiditate aceste prevederi.

raluca pruna in fata ta

Raluca Prună a spus, la Conferinţa Pan-Europeană a Oficiilor Naţionale de Recuperare a Creanţelor, că dosarele penale din România sunt gestionate de magistraţi imparţiali şi bine pregătiţi, iar acest lucru este demonstrat de rata de 10% a achitărilor, care este mult sub media europeană, potrivit News.ro.

Ministrul Justiţiei a adăugat că în România opinia publică nu mai este surprinsă atunci când un demnitar este judecat şi condamnat.

Avem în noul Cod penal instituţia confiscării extinse, avem câteva zeci de dosare în care aceste instituţii au fost valorificate de magistraţi. Ei trebuie să continue să aplice deloc timid dispoziţiile legale în aceste domenii. Structurile de parchet DNA şi DIICOT pun accent în dosarele lor pe investigaţia financiară, pe transpunerea integrală a directivei europene privind confiscarea şi îngheţarea produselor infracţiunii”, a spus ministrul.

Raluca Prună a precizat că va promova un act normativ prin care va consolida Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care va avea unitate proprie de investigaţii financiare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri