Raluca Prună, la Digi24: În unele penitenciare carele de televiziune încurajau să se dea foc la cearşafuri, se filma, apoi lumea se calma

Data publicării:
Penitenciar Botosani-2

"Când creezi o aşteptare publică şi o mai şi alimentezi, tot public, sigur că pe fondul unei nemulţumiri justificate a persoanelor aflate în detenţie - pentru că avem condiţii precare, asta este foarte clar - singurul efect logic şi posibil era ca aceste persoane să protesteze", a spus Raluca Prună.

Ministrul a subliniat că în unele penitenciare, deţinuţii au fost încurajaţi de carele de televiziune să incendieze cearşafurile din celule.

"Au fost insule izolate de protest, sunt penitenciare în care nu s-a protestat, sunt penitenciare în care - n-am să le numesc, din respect pentru cei din penitenciarele respective -  erau încurajaţi de carele de televiziune: "Acuma daţi foc la cearşafuri!" şi deţinuţii scoteau un cearşaf, îi dădeau foc, se filma şi după aceea lumea se calma", a spus ministrul Justiţiei.

Raluca Prună a reluat ideea că nu intenţionează să propună vreo măsură de graţiere sau amnistie.

Săptămâna trecută, în aproape jumătate din penitenciarele din ţară au fost peste 750 de deţinuţi care au intrat în refuz de hrană. Unii dintre condamnaţi au escaladat acoperişurile închisorilor sau au incendiat obiecte din celule, protestând astfel faţă de condiţiile de detenţie.

INTERVIUL INTEGRAL

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri