Raluca Prună, ministrul Justiției: Iau în calcul reînvestirea doamnei Kovesi în funcție

Data publicării:
PRUNA agerpres 8101850

Foto: Agerpres 

Într-un interviu acordat ieri cotidianului România liberă, Raluca Prună lăsase să se înțeleagă că ar fi posibil să nu facă acest lucru pentru a o feri de critici într-o societate antagonizată.

Ministrul Justiției a mai spus despre Laura Codruța Kovesi că „are cele mai bune rezultate din istoria DNA, mai bune chiar decât ale predecesorului domniei sale”, Daniel Morar.

„Repet, afirmația pe care am făcut-o ieri în nici un caz nu trebuie să fie citită în cheia aceasta, că m-aș gândi să nu reinvestesc o persoană ca doamna Kovesi, care are cele mai bune rezultate din istoria DNA, mai bune chiar decât ale predecesorului domniei sale, fără îndoială”, a declarat Raluca Prună, pentru HotNews.

De asemenea, ministrul Justiției a declarat că lupta anticorupție este o prioritate.

„Putem fi o țară în care jumătate din cetățeni sunt la DNA și cealaltă jumătate sunt subiecte ale dosarelor, probabil nu va fi suficient. Este important să începem și cu prevenția”, a menționat Raluca Prună.

Într-un interviu acordat în septembrie anul acesta la Digi24, Laura Codruța Kovesi a declarat că va anunța la finalul mandatului dacă va continua activitatea de procuror-șef.

Am luat o decizie privind viitorul meu profesional. Dacă doresc sau nu un nou mandat la DNA, pot să vă confirm că nu voi candida la niciun fel de funcţie politică sau în administraţia publică. Rămân în sistemul judiciar. Dacă doresc să îmi continui activitatea la DNA voi anunţa la expirarea mandatului. Sunt singura care decide ce voi face, nu am să intru în politică şi nu am să candidez pentru preşedinţie sau altă funcţie”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri