Razie DIICOT. Procurorii vizează o rețea de infractori care a furat peste 12 milioane de dolari de la bănci din străinătate

Data publicării:
CAMERE SPECIALE DE ANCHETA DIICOT

Actualizare 16.10 La sediul DIICOT vor fi aduse 56 de persoane, dar doar 25 au calitatea de suspect în acest dosar. Printre aceştia se află cei doi subofiţeri de poliţie, un fotbalist din Liga 2 a Campionatului României şi un arbitru, susţin surse judiciare. 

Actualizare 14.55: Șapte dintre suspecți au fost reținuți. 

La percheziţii au fost găsite sume importante de bani, aproape 200.000 de euro, precum şi lingouri din aur şi tablouri. 


Potrivit surselor, anchetatorii au ajuns la această rețea după ce au intrat în rețea cei doi polițiști din Bârlad. Astfel, nivelul lor de trai a crescut simțitor, ei ocupându-se cu retragerea de bani din bancomate. Colegii lor au devenit suspicioși, cei doi au fost monitorizați, iar încet încet anchetatorii au intrat pe fir.

Procurorii DIICOT spun că unii dintre membrii rețelei, foarte buni informaticieni, reușeau să spargă bazele de date ale unor bănci din Statele Unite, Oman și Puerto Rico. Așa ar fi furat date ale cardurilor bancare înregistrate pe numele unor corporații.

Respectivele date ar fi fost transmise către alți membri ai rețelei. Aceștia din urmă ar fi clonat cardurile, iar cu ajutorul acestora retrăgeau banii. În zilele nelucrătoare, membrii rețelei mergeau în țări din Uniunea Europeană, dar și în Japonia și scoteau sume imense de bani de la ATM-uri.

Aceștia preferau să opereze în zilele nelucrătoare pentru ca angajații băncilor să nu observe în timp util că de la respectivele ATM-uri sunt retrase sume imense de bani.

Anchetatorii spun că prejudiciul este de peste 12 milioane de dolari.

Sunt vizate peste 50 de persoane, iar toată acțiunea este la această oră în desfășurare. Sunt efectuate peste 45 de percheziții în București, Vâlcea și alte câteva județe din țară.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri