RC: Mituitorul lui Mazăre l-a întrecut pe Popoviciu: condamnat la 12 ani, a dispărut, deşi era sub control judiciar

Data actualizării: Data publicării:
morgenstern

Omul de afaceri Avraham Morgenstern a părăsit ţara cu câteva luni înaintea pronunţării deciziei finale în dosarul în care a fost deja condamnat pe fond la 12 ani de închisoare. Potrivit România Curată, cazul lui Morgenstern diferă de cel al lui Puiu Popoviciu într-un punct esenţial: împotriva sa fuseseră luate măsuri restrictive, respectiv se afla sub control judiciar. 

 

"Deşi probabil nu aţi auzit de el, Morgenstern nu e chiar orişicine. El este acuzat că i-a dat mită 175.000 de euro fostului primar al Constanţei Radu Mazăre, bani pe care fostul edil i-ar fi investit în complexul turistic din Madagascar, potrivit Rise Project. Morgenstern face parte din anturajul lui Elan Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, u n alt om de afaceri israelian, dat în urmărire internațională ca urmare a unui mandat de arestare emis de celebra judecătoare Camelia Bogdan. După „evadările” celebre ale lui Sebastian Ghiţă şi Puiu Popoviciu, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern a fugit din ţară înainte de sentinţa definitivă şi după ce ar fi fraudat statul cu aproape 54 de milioane de lei. Spre deosebire de Popoviciu care a fugit fără să aibă nicio măsură preventivă, Morgenstern – la fel ca şi Ghiţă – a reuşit să o şteargă având o măsură preventivă, controlul judiciar", dezvăluie România Curată.

Cum a reuşit să Avraham Morgenstern să părăsească România, în condiţiile în care se afla sub control judiciar, şi ce a făcut sau mai degrabă nu a făcut Poliţia în perioada respectivă, puteţi citi în detaliu pe România Curată.

Fostul primar constănţean obşinuia să vorbească mult despre incursiunile sale pe plajele din Madagascar şi Brazilia. Două destinaţii excentrice care, s-a dovedit ulterior, pentru Radu Mazăre nu au însemnat doar turism, ci mai ales afaceri.  Una din aceste afaceri este Mantasaly Resort, din Madagascar, despre care Mazăre a vorbit la un moment dat şi în faţa judecătorilor. Detalii, în articolul FOTO-VIDEO. Cum arată hotelul construit de Mazăre în Madagascar.

 

Citiţi şi: Filiera israeliană din politica românească

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri