Reacţia Codruţei Kovesi, după nominalizarea lui Augustin Lazăr la funcția de procuror general

Data publicării:
agerpres laura codruta kovesi dna 16 10 2015-1

 

FOTO Agerpres

"Nu comentez propunerea. Am lucrat cu toți cei patru candidați în cei 20 de ani de carieră și am doar relații profesionale cu colegii participanți la procedură. Niciunul din candidați nu are relații personale cu membri ai familiei mele", a afirmat Kovesi, pentru Agerpres, întrebată cu privire la nominalizarea lui Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general.

Totodată, Laura Codruta Kovesi neagă existenţa unor relaţii personale ale familiei sale cu vreunul dintre candidaţii propuşi pentru şefia Parchetului General şi, punctual, cu Augustin Lazăr, propunerea ministrului Justiţiei pentru această funcţie.

În urma unui articol publicat pe Hotnews privind „relaţia de mare amiciţie a lui Augustin Lazăr cu procurorul Ioan Lascăr, tatăl Laurei Codruţa Kovesi”, şefa DNA a transmis: „Nu am treabă cu niciun candidat. Aţi scris că suntem prieteni. Nu e aşa. N-am vorbit cu Lazăr din 2012. Am lucrat cu toţi cei 4 candidaţi în cei 20 de ani de carieră şi am doar relaţii profesionale cu colegii participanţi la procedură. Nici unul din candidaţi nu are relaţii personale cu membri ai familiei mele". 

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis vineri Consiliului Superior al Magistraturii propunerea pentru numirea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Procurorul general al PÎCCJ este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri