Reacția lui Klaus Iohannis după evaluarea procurorilor șefi

Data publicării:
iohannis declaratie_11_ian_2017_presidency

Preşedintele Klaus Iohannis se declară de acord cu anunțul ministrului Justiției, Tudorel Toader, privind monitorizarea activității procurorilor. El mai spune că este mulțumit de activitatea procurorului general Augustin Lazăr și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Dacă citim cu atenţie Constituţia şi legile în vigoare, găsim acolo că Ministerul Public îşi desfăşoară activitatea sub ochiul ministrului Justiţiei, ceea ce este un lucru bun şi chiar mă aştept de la domnul ministru să sprijine Ministerul Public, pe procurorul general, pe procurorul şef DNA, procurorul şef DIICOT ca să-şi îndeplinească mai bine misiunile”, a spus președintele.

Iohannis a adăugat că, dacă Ministerul Justiţiei și Ministerul Public vor avea o „cooperare loială”, lucrurile pot merge mai bine decât la începutul anului, când cele două instituţii au avut „poziţii divergente” în privința OUG 13.

Pe de altă parte, președintele s-a declarat mulțumit de activitatea procurorilor-șefi evaluați de Tudorel Toader.

„Dacă ministrul Justiţiei doreşte să monitorizeze are tot dreptul să o facă. (...) Sunt foarte mulţumit (n.r. de activitatea DNA). (...) Ministerul Public, inclusiv DNA îşi fac foarte bine treaba”, a mai spus preşedintele.

Ministrul Justiţiei a spus că este oportună „instituiriea unei atente monitorizări, a unei obligaţii de raportare a activităţii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ”, iar această autoritate trebuie exercitată de ministrul Justiţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri