Reacția lui Miron Cozma la redeschiderea dosarului Mineriadei

Data publicării:
MIRON COZMA

Ion Iliescu nu a avut niciun interes ca dosarul iunie 1990 să fie finalizat, pentru că era principalul vinovat, alături de tot regimul, inclusiv de Guvernul Petre Roman. A venit apoi Emil Constantinescu și ne-a promis în campanie, nouă, minerilor, că va ancheta evenimentele din iunie 1990. Și ce-a făcut? Unul din principalii vinovați din acea perioadă, respectiv fostul prim-ministru Petre Roman, l-a pus președintele Senatului”, a spus Miron Cozma.

„După aceea a venit Băsescu. În momentul când a venit regimul Băsescu, ce-a făcut? Păi, regimul Băsescu a dat NUP lui Iliescu pentru evenimentele din 13-16 iunie. Deci care învinuiți, inculpați, care condamnați? Culmea ironiei, Băsescu și-a făcut campanie electorală ca o victimă a mineriadei din 13-15 iunie. Păi el e unul dintre marii artizani ai aducerii minerilor, alături de Iliescu și Petre Roman”, a mai spus Miron Cosma.

Citiți și:
Dosarul Mineriadei din 13 - 15 iunie 1990, redeschis. Dan Voinea: Vinovaţii există în dosar cu nume, prenume şi încadrare juridică
Ion Iliescu, despre redeschiderea Dosarului Mineriadei: Oricine este liber să analizeze
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri