Reacția ministrului Gabriel Oprea după ce a fost reclamat la ANI de o avocată care cere verificarea averii acestuia

Data publicării:
gabriel oprea-resized-mfax

FOTO: Mediafax Foto

Ministrul de Interne Gabriel Oprea spune că nu este prima oară când este verificat de ANI şi că nu are niciun dubiu că agenţia va constata o dată în plus că nu există neconcordanţe sau suspiciuni în ceea ce îl priveşte.

Gabriel Oprea face această declaraţie după ce o avocată a declarat că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) verifică averea ministrului, la sesizarea făcută de ea în numele unui client.


Ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost reclamat la ANI de avocata Diana Monica Croitoru - Anghel, în numele unui client al acesteia.

Avocata a declarat pentru MEDIAFAX că a făcut trei sesizări la ANI pentru verificarea averii lui Gabriel Oprea, la cea din urmă primind răspuns în 18 februarie cu privire la faptul că vor fi demarate verificări.

În sesizare, s-a cerut verificarea tuturor declarațiilor de avere ale lui Oprea din perioada 2004 - 2014.

Totodată, Anghel spune că va sesiza ANAF, după ce inspectorul ANI care se ocupă de caz nu ar fi urmat procedura și nu s-ar fi adresat Direcției de integritate din ANAF.

În sesizările către ANI avocata reclamă mai multe nereguli precum faptul că Oprea nu și-ar fi declarat venituri din drepturi de autor, ar fi cumulat pensie și salariu, nu ar fi plătit taxe pentru mai multe imobile achiziționate și ar avea datorii la buget.

Ea a mai precizat că clientul în numele căruia a depus sesizările la ANI nu este în vreun proces cu Gabriel Oprea sau cu Ministerul de Interne, ci este o persoană care "are cunoștință de aceste abateri" și, "ca orice bun cetățean, a procedat la sesizarea" organelor abilitate.

Anghel a mai declarat pentru MEDIAFAX că nu au fost sesizate alte instituții în afară de ANI privind abaterile reclamate de clientul său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri