Baza Cutezătorii. Reacția lui Dinu Pescariu la acuzațiile DNA

Data actualizării: Data publicării:
171010_PESCARIU_DINU_001_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Fostul secretar de stat în Ministerul Educaţiei, senatorul Mihnea Costoiu, este audiat la la DNA. Procurorii anticorupţie vor să afle cum a ajuns fosta bază sportivă Cutezătorii să fie administrată de fostul tenisman Dinu Pescariu. Un calcul al Curţii de Conturi arată că statul a fost păgubit cu 93 de milioane de euro în urma contractului pe care Ministerul Educaţiei la încheiat cu Dinu Pescariu. Şi omul de afaceri a petrecut astăzi aproape o oră în biroul procurorului de caz, unde a aflat că este urmărit penal. El neagă însă acuzațiile.

Nimic nu s-a făcut ilegal. Prețul de închiriere este mai mult decât corect”, a spus omul de afaceri la ieșirea de la DNA.

Baza asta niciodată n-a fost pentru elevi. A fost pentru niște agape ale unor şmecheri din Ministerul Educaţiei”, a adăugat el.

Procurorii spun că baza Cutezătorii a fost închiriată cu un preț mult mai mic decât cel al pieței. Conform unui raport al Curții de Conturi, fundația lui Dinu Pescariu plătea chirie 9.000 de euro pe lună, în timp ce prețul corect ar fi fost de un milion de euro pe lună, având în vedere suprafața bazei și locul în care se află aceasta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri