Rectorul acuzat că a primit butoni și parfum ca mită, trimis în judecată

Data publicării:
Constantin Bungău rectorul Universității Oradea

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe rectorul Universității din Oradea și pe decanul Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul unității de învățământ menționate. Cele două cadre didactice sunt acuzate că au primit mită de la o colegă astfel încât aceasta să obțină postul de profesor universitar.

Constantin Bungău rectorul Universității Oradea

Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea, este acuzat de luare de mită în formă continuată, în timp ce Floare Chipea, decanul Facultății de Științe Socio-Umane, de trafic de influență și luare de mită. În același dosar au fost trimiși în judecată profesoara Camelia Maria Dindelegan și soțul acesteia.

Cei doi au oferit, în mai multe rânduri, în perioada iunie 2015 - ianuarie 2016, decanului Chipea foloase în valoare totală de 7.950 lei, iar rectorului Bungău, bunuri materiale în valoare de circa 1.900 lei.

În cazul decanului, după cum arătau procurorii DNA în luna iunie, mita a constat în plata unor materiale și a manoperei lucrărilor de renovare la locuința familiei acestuia, dar și în bijuterii din aur și o pereche de ghete. La rândul său, rectorul ar fi primit, în decembrie 2015 și ianuarie 2016, două perechi de butoni de aur, o icoană argintată, un parfum bărbătesc și o cravată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri