Regele grânelor din Banat, „recoltat” de DNA. Schema fraudei

Data publicării:
catuse crop-1

Cristian Popa a intrat de tânăr în domeniul afacerilor cu cereale, iar succesul i-a adus supranumele de „regele grânelor” din Banat. Nu toate tranzacţiile au fost însă legale, susţin procurorii, care i-au monitorizat activitatea timp de patru ani. Ieri, anchetatorii au decins la şase adrese din Timiş.

„Percheziţii sunt la societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice. Ele se efectuează într-un dosar care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni privind infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție”, a precizat Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA..

După mai multe ore de percheziții procurorii și polițiștii au descoperit că omenii de afacerii se foloseau de interpuși din Serbia ca să păcălească statul român.

Anchetatorii spun că rețeaua, care ar fi fost condusă de Cristian Popa, cumpăra porumb, la preţul pieţei, de la mai mulţi agricultori. Apoi, prin intermediul unor facturi eliberate de firme-fantomă, cerea deducerea TVA-ului, dar pentru sume mai mari decât cele reale. Ulterior, pentru respectivele firme-fantomă era cerută insolvenţa ori erau vândute către oameni de afaceri din Serbia. Ofițerii SRI au descoperit că şi facturile false erau înregistrate pe firme din ţara vecină, în speranţa că anchetatorii le vor pierde urma.

Cel supranumit regele grânelor din Banat locuiește într-o vilă din Sânandrei, la aproximativ 10 km de Timișoara, și are în garaj două mașini de lux, un Porsche și un Bentley.

Pe lângă Cristian Popa, alte patru persoane au fost duse la sediul DNA Timişoara, pentru audieri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri