Restaurante cu dublă contabilitate. Firma care a creat softul a avut contract și cu ANAF

Data publicării:
anaf - sediu

Tudor Constantinescu, patronul cofetăriilor de lux Chocolat, şi-ar fi ameninţat angajaţii, inclusiv cu teste poligraf, pentru a-i convinge să nu trădeze firma și dedesubturile contabilității pentru care a intrat în atenția procurorilor anti-mafia. Informaţiile apar în referatul prin care anchetatorii cer arestarea lui pentru 30 de zile.

Distrugeţi firma, vorbiţi urât despre firmă sau despre orice altceva şi vă garantez că pot să vă fac foarte mult rău, nu în Bucureşti, în România! Sunt un factor de opinie important, cunosc pe toată lumea din Bucureşti şi foarte multă lume din ţara asta mă cunoaşte. Este suficient un telefon... iar cuvântul meu împotriva cuvântului vostru este mult mai important... asta vă asigur!”, ar fi spus el, conform referatului DIICOT.

Înregistrarea a fost depusă la dosar de un fost angajat al unuia dintre cei mai cunoscuţi chefi din România. De altfel, bărbatul avea un control strict asupra departamentului de contabilitate, arată interceptările făcute de procurori.

„Mihaela, vezi că au început controalele rău de tot de la ANAF... te rog să ai grijă să fii ok permanent, mai ales cu casa!... te pup!”, a declarat el, conform referatului DNA.

Anchetaorii spun că omul de afaceri le-ar fi cerut contabilelor să nu permită, sub nicio formă, inspectorilor de la Fisc să aibă acces la casa de marcat. Motivul era unul simplu - cheltuielile erau reduse ulterior, cu ajutorul softului care permitea o contabilitate dublă. Şi patronul companiei din Constanţa care a creat softul este cercetat. Interceptările arată că acesta încerca să-și găsească noi clienți.

Interceptări:

Cristian Cucona: Şi… a venit aiurea… eu l-am salutat „Salut! La mulţi ani! Că eram la el acolo… Băi, mai faceţi mă din alea ? Păi, da zic… na … Păi, nu faceţi mă… nu faceţi… ? Faceţi şi hotel cumva? Zic „Da. Mai pe nou, zic aşa cu hotel. Păi şi nu aveţi nicăieri ? Zic, ba da, zic avem acum (...) Şi a zis că vrea tot aşa, în săptămâna aia, în ultima săptămână din ianuarie să mă văd cu el. (...) Cu ăsta cu … Chocolat mai e …

Mihail Moroşanu: Şi unde face ? În Bucureşti ?

Cristian Cucona: Ă… în Centrul Istoric, da.

sursa: referat DIICOT

Firma care a vândut softul mai multor restaurante şi hoteluri de lux a oferit timp de doi ani servicii informatice şi pentru ANAF.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri