Reţea de reţete false, coordonată din puşcărie

Data publicării:
medic scrie reteta captura 14 08 2015

Procurorii DIICOT au descins în această dimineaţă în locuinţa din Brăila a familiei Zgârcitu. Au căutat acte care să demonstreze că aceştia, prin intermediul lanţului de farmacii pe care îl deţin, luau bani de la stat pentru medicamente pe care nu le-au vândut.

Timp de doi ani, din farmacia familiei Zgârcitu au fost decontate ilegal doar medicamentele care nu au fost verificate de CAS pentru că erau ieftine.

Procurorii spun că familia Zgârcitu avea înţelegeri cu mai mulţi medici de familie din judeţ, dar şi cu medici specialişti. Printre ei, şi şeful Secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean.

Percheziţii au fost şi la farmaciile pe care familia le deţine în Constanţa, dar şi la Spitalul Judeţean şi la Casa de Asigurări de Sănătate. Directorul adjunct al instituţiei, doi medici şi două asistente au fost duse la audieri.

Din anul 2011, Titi Zgârcitu şi-a extins reţeaua de farmacii şi în Constanţa. În scurt timp, s-a împrietenit cu directorul adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate pe care l-a convins, spun anchetatorii, în schimbul unor sume de bani, să îl anunţe, în timp util, când se fac controale de la Bucureşti.

Toţi cei implicaţi în acest dosar au ajuns, rând pe rând, la sediul central al DIICOT.

Procurorii DIICOT spun ca Titi Zgârcitu s-a îmbogăţit după o reţetă clasică. A mituit doctori. Aceştia au inventat pacienţi cu boli fictive care variau de la infecţii ale unghiilor până la cancer. Aceste boli erau tratate cu medicamente eliberate pe baza unor reţete fictive.

Mai mult, începând cu 2014, acesta ar fi coordonat întreaga reţea de după gratii. Iniţial din Brăila, după care soţia sa a reuşit să-l mute la Focşani.

Procurorii susţin că şeful penitenciarului din Focsani a primit mită, iar în schimbul banilor a fost de acord ca Titi Zgârcitu să rămână în celulă cu un telefon mobil şi cu un laptop, astfel încât operaţiunile ilegale să continue.

„Nu pot fi solidar cu colegi care au asemenea practici care sunt ilegale, constituind veritabile reţele infracţionale”, a spus Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Prejudiciul în acest caz se ridică până acum la nouă milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri