Revoltă a avocaților din Cluj, după ce o colegă a fost dată afară din sala de judecată chiar în timpul procesului

Data publicării:
JUDECATOR CSM 12 1

Scandalul a început pe 2 septembrie, în timpul unui proces civil. Femeia era avocatul apărării în acel caz. La un moment dat, în timpul procesului a fost dată afară din sala de judecată. „Am fost uluită şi şocată de ce s-a întâmplat. Instanţa, socotind că am criticat soluţia pe care a luat-o, pe un ton ameninţător mi-a pus în vedere să ies afară din sală”, a spus avocata Kapcza Mikolt.

S-a întors însă după câteva minute, pentru a-şi reprezenta clientul în continuare, dar nu a fost lăsată. „Din nou, doamna judecător, foarte nervoasă a spus că cheamă jandarmii, suspendă şedinţa pentru că eu nu am dreptul să reintru în sală”, a completat aceasta.

Avocatul a depus imediat plângere la Consiliul Superior al Magistraturii şi spune că în cei 36 de ani de când profesează nu a reclamat niciodată vreun magistrat. Şeful Baroului Cluj spune că o astfel de relaţie între judecători şi apărători poate afecta clienţii. „Problema cea mai gravă este că un cetăţean a fost lăsat fără avocat în sala de judecată, procesul continuând cu el fără nicio asistenţă juridică. Un astfel de gest din partea unui judecător este total inacceptabil”, a declarat decanul Baroului Cluj.

Acum, cazul este anchetat de Inspecţia judiciară. „Face verificări să vadă dacă comportamentul doamnei judecător atrage sau nu atrage vreo încălcare a legii cu privire la disciplina magistraţilor. CSM va interveni numai dacă Inspecţia Judiciară va sesiza lucrul acesta”, a spus Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii

Judecătoarea, numită în funcţie prin decret prezidenţial în 29 ianuarie 2014, nu a dorit să comenteze incidentul. Nici reprezentanţii Judecătoriei Cluj-Napoca nu au avut o poziţie oficială în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri