Robert Cazanciuc: Raportul MCV va fi pozitiv, pentru al doilea an consecutiv

Data publicării:
robert cazanciuc 5503704-Mediafax Foto-Razvan Lupica

 

"Evaluarea noastră în baza dialogului cu oficiali din cadrul Comisiei, cu oficiali din cadrul statelor membre arată că vom avea, pentru al doilea an consecutiv, un raport de ţară pozitiv. În fond, raportul de ţară nu face decât să reflecte starea de fapt existentă în România: un sistem judiciar independent, instituţii de aplicare a legii eficiente şi determinate să combată corupţia, un angajament ferm al Executivului de a susţine financiar sistemul de justiţie prin investiţii în instanţe şi parchete", a declarat, vineri, la RRA, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Oficialul a precizat că România este "un exemplu de bune practici în domeniul justiţiei", ca urmare a eficienţei combaterii corupţiei şi a implementării a trei noi coduri într-un singur an.

Întrebat dacă se poate obţine un acord politic pentru ca pe viitor anchetele să nu mai fie blocate, Cazanciuc a precizat că a susţinut anul trecut "ideea unui cod de conduită politică cu privire la justiţie". "Din păcate, vrajba din societate de până anul trecut nu a făcut posibil un asemenea proiect. Am avut în aceste zile discuţii cu reprezentanţi ai comisiilor juridice din Camera Deputaţilor şi Senat şi cred că la începutul sesiunii parlamentare viitoare lucrurile se vor schimba fundamental", a spus ministrul Justiţiei.

Raportul MCV pentru România şi Bulgaria va fi publicat în următoarele săptămâni, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, precizând că, deocamdată nu a fost stabilită o dată exactă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri