Roberta Anastase ar fi fost martor la o discuţie compromițătoare pentru Elena Udrea

Data publicării:
MONICA IACOB RIDZI ELENA UDREA ROBERTA ANASTASE 3502148-Mediafax Foto-Liviu Untaru

„Acuzaţiile de luare de mită la adresa fostului ministru nu au nicio legătură cu organizarea evenimentului sportiv, ele fiind doar "anexate" la dosar”, acesta este mesajul transmis pe pagina de Facebook de staff-ul de comunicare al Elenei Udrea.

Echipa fostului ministru susţine că acuzaţiile de mită ale procurorilor nu sunt fondate. Elena Udrea scoate în evidenţă şi denunţurile făcute împotriva ei.

Ştefan Lungu, fost consilier şi om de încredere al fostului ministru şi Ana Maria Topoliceanu, prietenă şi fostă subordonată, şefa Companiei Nationale de Investiții, au oferit procurorilor indicii importante despre traseul banilor din bugetul de stat spre buzunarele ministrului.

„La puţin timp după numire, am avut o discuţie cu Elena Udrea care mi-a spus că bugetul CNI este de 100 de milioane şi că din acestea s-ar putea obţine dacă nu 10, măcar 5 milioane de euro pentru ministru şi partid”, se arată în denunțul Anei Maria Topoliceanu.

Ana Maria Topoliceanu nu numai că a fost subordonata Elenei Udrea dar au împărţit inclusiv excursii de lux şi petreceri extravagante.

Un alt apropiat al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, consilier în minister, precum şi fostul consilier Gheorghe Nastasia au acceptat să colaboreze cu procurorii DNA.

Nastasia Gheorghe: „Lungu mi-a spus că are o sumă de bani de la Gărdean pe care urma să mi-i dea, însă eu am refuzat să îi primesc, întrucât Udrea nu îmi spusese nimic de aceşti bani. Nu pot preciza când s-a întâmplat, dar a fost înainte să primesc la minister geanta cu cei 900 000 de euro”.

Acestea sunt doar câteva dintre declarațiile care au trimis-o pe Elena Udrea încă o dată în arestul Poliției, în dosarul Gala Bute. Fostul ministru este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu.

Ea ar fi primit sume de bani prin intermediul mai multor colaboratori dar și a unor firme deschise special pentru a oferi tranzacțiilor considerate de procurori drept mită o undă de legalitate.

În motivarea deciziei de arestare, judecătorii o pomenesc şi pe Roberta Anastase, care ar fi fost martor la o discuţie privind o mită primită de Elena Udrea.

Declaraţia lui Adrian Gărdean: „Nastasia Gheorghe, secretarul general al MDRT, a organizat o masă la o pensiune de pe Valea Prahovei. La această masă a participat şi doamna Udrea. Din câte îmi amintesc, la această masă a fost prezentă și Roberta Anastase, împreună cu prietenul/soțul ei de atunci. În cadrul acestei discuţii, doamna Udrea mi-a spus toate aspectele financiare, în legătură cu plăţile care urmau să se facă către S.C. Termogaz Company S.A. Mi-a spus că va fi nevoie ca în schimbul derulării contractului, să dăm înapoi nişte bani prin contracte de sponsorizare”.

Consilierul Ştefan Lungu ar fi intermediat şi o altă tranzacţie ilegală de 200.000 de euro. Potrivit judecătorilor, el ar fi primit banii într-o pungă de la omul de afaceri Adrian Gărdean. Suma ar fi dat-o mai departe lui Gheorghe Nastasia, dar acesta nu i-a înmânat-o Elenei Udrea pentru că nu ştia nimic despre bani. Punga s-ar fi întors la Gărdean prin acelaşi consilier .

Ieri, Elena Udrea a fost chemată încă o dată în fața procurorilor și i s-a anunțat sechestrul pe avere.

Elena Udrea va ajunge săptămâna viitoare încă o dată în fata judecătorilor Curții Supreme. Pe 5 martie, avocații apărării vor încerca să înlocuiască măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Același lucru s-a intâmplat și în dosarul Microsoft, când după șapte zile petrecute în arest, fostul ministru a fost eliberat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri