S.Grindeanu: DNA trebuie să funcționeze dincolo de anumite persoane fizice, nu e reprezentată de Kovesi

Data actualizării: Data publicării:
170118_SED_GUVERN_GRINDEANU_IORDACHE_07_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Direcția Națională Anticorupție nu e reprezentată de „domnul Negulescu sau de doamna Kovesi'”, ci este o instituție care trebuie să funcționeze dincolo de anumite persoane fizice, a declarat joi premierul Sorin Grindeanu.

Sunt primele comentarii publice ale premierului după prezentarea raportului ministrului justiţiei privind activitatea procurorilor-şefi ai Parchetului şi DNA. Șeful executivului a spus că nu s-a ar fi așteptat la o cerere de revocare a procurorilor și a precizat că a avut o discuție cu ministrul înainte de prezentarea publică a raportului.

Am acordat și acord ministrului Justiției credit total. Faptul că dânsul a prezentat, ieri, o evaluare, pe care dânsul și Ministerul Justiției au făcut-o, e un lucru care se înscrie în prerogativele pe care ministrul Justiției le are din acest punct de vedere. Am urmărit foarte atent, am avut o discuție înainte de prezentarea publică cu domnul ministru. Am înțeles foarte bine argumentele pe care dânsul le-a prezentat, sunt de acord cu ele. Ca și concluzie, aș putea spune: ca lupta anticorupție să fie cu adevărat puternică în România toate mecanismele trebuie să funcționeze foarte bine, dar mecanismele nu stau și nu sunt legate de persoane. DNA nu e reprezentată de domnul Negulescu sau de doamna Kovesi, ca să trec de la o extremă la alta, ci este o instituție care trebuie să funcționeze dincolo de anumite persoane fizice”, a afirmat Sorin Grindeanu, care participă la o întâlnire de lucru organizată de Institutul Aspen.

În ceea ce privește reuniunea de la Institutul Aspen, premierul a spus că prezența sa la eveniment este legată de temele importante ce urmează să fie abordate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri