ACTUALIZARE. Urmărire generală şi mandat de arestare pentru Sebastian Ghiță

Data actualizării: Data publicării:
160929_seb_ghita_PG_003_INQUAM_Octav_Ganea1
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Magistraţii Curţii Supreme au decis emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Sebastian Ghiță. Acesta, aflat anterior sub control judiciar, este de negăsit de două săptămâni. Totodată, Ghiţă a fost dat în urmărire generală.

161213_SEBASTIAN_GHITA_ICCJ_03_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam/ Octav Ganea

ACTUALIZARE. Polițiștii au ajuns cu mandatul de arestare la locuința lui Sebastian Ghiță. Acesta nu a fost găsit acasă.


 

ACTUALIZARE. Judecătorii Înaltei Curți au admis cererea DNA de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive. Judecătorii au decis emiterea imediată a mandatului de arestare, ceea ce înseamnă că fostul parlamentar poate fi dat în urmărire.

Decizia poate fi contestată, dar este executorie.


 

 

Aproximativ 30 de minute a durat ședința de judecată. Reprezentantul DNA a spus că sunt îndeplinite toate cerințele legii pentru înlocuirea controlului judiciar pe cauțiune, o măsură impusă în cazul lui Sebastian Ghiță în primăvara anului trecut, cu arest preventiv. Procurorii spun că Sebastian Ghiță se sustrage urmăririi penale și că și-a premeditat fuga.

Sebastian Ghiță este de negăsit din ziua în care a rămas fără imunitate parlamentară.

Pe de altă parte, apărătorul lui Sebastian Ghiță a încercat să convingă instanța că argumentele DNA nu sunt probe în susținerea ipotezei relei credințe a fostului deputat. Potrivit avocatului, din punctul său de vedere, Sebastian Ghiță ar putea fi grav bolnav sau chiar decedat și nu există nicio probă că s-ar sustrage intenționat procesului în care este acuzat de opt infracțiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri